پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
مریم عرب احمدی [پدیدآور اصلی]، ولی الله مشایخی[استاد راهنما]، علی فتاح حصاری [استاد مشاور]
چکیده: چکیده حسگرهای مایکروویوی مبتنی بر تشدیدگرهای مسطح الکتریکی به دلیل حساسیت بالای خود نسبت به ویژگی‌های محیط اطراف، به‌ویژه ثابت دی‌الکتریک، از اهمیت ویژه‌ای برای توصیف دی‌الکتریک مواد مایع و جامد و اندازه‌گیری خصوصیات ترکیب مواد برخوردارند. این تحقیق به بررسی مزایا و معایب اصلی حسگرهای تشدیدگر مسطح مایکروویوی می‌پردازد و چند نمونه تحقیق را معرفی می‌کند که عمدتاً شامل حسگرهای مبتنی بر میکروسیال‌ها و لوله‌های مویی هستند. حسگرهای پیشنهادی کاربردهای گسترده‌ای در سنجش نمونه‌های صنعتی و زیستی دارند. در این پایان‌نامه، یک حسگر مایکروویو با استفاده از خطوط انتقال مایکرواستریپ و زیرلایه‌ای از جنس Rogers RO4003C (lossy) با ضخامت 800 میکرومتر و ثابت دی‌الکتریک 3.55 و تانژانت تلفات 0.0027 در نرم‌افزار CST طراحی، شبیه‌سازی و ساخته شده است. این سنسور دارای دقت و حساسیت قابل توجه و قابلیت اندازه‌گیری و تشدید در چندین محدوده فرکانسی است. از ویژگی‌های این حسگر می‌توان به کوچک و قابل حمل بودن، حجم کم نمونه مورد نیاز برای سنجش، هزینه ساخت کم و حساسیت بالا اشاره کرد. در این حسگر، برای سنجش از موادی مانند آب، اتانول و خون استفاده شده است و مقدار حساسیت حسگر پیشنهادی برابر با MHz.m.F-15.4 است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلمات کلیدی: حسگرهای مایکروویو #تشدیدگرهای مسطح الکتریکی #ثابت دی‎‌الکتریک #لوله مویی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)