پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
زهرا محمدیان [پدیدآور اصلی]، حسن خوش قلب[استاد راهنما]، مهدی رضائی [استاد مشاور]
چکیده: چکیده
این پژوهش در سال 1402 با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی سالیسیلیک اسید و اسپرمین بر خصوصیات انبارمانی سیب رقم گلدن دلیشز انجام شد. میوههای مورد آزمایش از یک باغ تجاری سیب رقم گلدن دلیشز در منطقه بسطام شاهرود، روستای ابر برداشت شد. تمامی مراحل محلولپاشی، سنجش و ارزیابی صفات فیزیکوشیمیایی، کیفی و کمی میوهها در آزمایشگاه علوم باغبانی دانشگاه صنعتی شاهرود انجام گرفت. طرح آزمایشی مورد استفاده از نوع فاکتوریل بر پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار بود. تیمارهای آزمایش شامل زمان پس از انبارمانی در چهار سطح (1، 3، 5 و 7 ماه)، محلولپاشی اسپرمین در سه سطح (صفر، 1 و 2 میلی مولار) و محلولپاشی سالیسیلیک اسید در سه سطح (صفر، 5/1 و 5/2 میلی مولار) بود. تیمارهای محلولپاشی شامل سطوح مختلف اسپرمین و سالیسیلیک اسید، بصورت اسپری تا زمان خیس شدن کامل میوهها، بر روی میوهها اعمال شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان انبارمانی، میزان سفتی میوهها و اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت و میزان مواد جامد محلول، کاهش وزن میوه، فعالیت آنزیمهای پلی فنل اکسیداز، سوپر اکسید دیسموتاز و پراکسیداز تا سطح معنیداری (01/0>P) افزایش نشان داد. استفاده از 1 و 2 میلی مولار اسپرمین، در این تحقیق موجب افزایش سفتی میوه، فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و پراکسیداز شد. میزان مواد جامد محلول، فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و پ هاش عصاره میوه در میوههایی که با اسپرمین محلولپاشی شده بودند، کاهش یافت. کاربرد سالیسیلیک اسید موجب افزایش سفتی میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز و پراکسیداز شد. فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و پ هاش عصاره میوه با کاربرد سالیسیلیک اسید کاهش معنیدار (01/0>P) نشان داد. کاربرد توأم سالیسیلیک اسید و اسپرمین، بیشترین مواد جامد محلول، بیشترین فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و پراکسیداز را به خود اختصاص داد. کاربرد توأم این دو ماده در این پژوهش نیز منجر به بیشترین کاهش در پ هاش عصاره میوه و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز شد. آزمون پانل حاکی از آن بود که با افزایش زمان انبارمانی، ظاهر میوهها و طعم آنها کاهش معنیدار (01/0>P) نشان داد. استفاده از سالیسیلیک اسید و اسپرمین منجر به بهبود وضعیت ظاهری و طعم میوه در 5 و 7 ماه پس از انبارمانی گردید. در نهایت در محدوده پژوهش انجام شده میتوان کاربرد توأم 5/2 میلی مولار سالیسیلیک اسید و 2 میلی مولار اسپرمین را جهت بهبود صفات کیفی سیب رقم گلدن دلیشز در شرایط انبارداری توصیه کرد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلمات کلیدی: انبارمانی #اسپرمین #اسید سالیسیلیک #پلیآمین #خصوصیات کیفی #سیب رقم گلدن دلیشز.
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: